Julkola

Julkola

Av:
60 min
60 stycken
En mjuk söt julkola som är ett måste under juletider. Fantastiska som dom är, men också goda med olika smaksättningar.
Annons

Ingredienser

    1. 100 g Smör
    2. 2 dl Vispgrädde
    3. 3 dl Strösocker
    4. 1 dl Ljus sirap
    5. 1 tsk Vaniljsocker
    6. Knäckformar eller bakplåtspapper
  1. Exempel på smaksättning

    1. 4 msk Kakao
    2. Toppa med saltflingor
    3. Turkisk peppar (krossad)

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret i en kastrull med hög kant.

    2. 2.

      Tillsätt resten av ingredienserna och koka upp utan lock. Rör om regelbundet. Håll temperaturen mellan 120°C-130°C i ca 15-30 minuter för att få en mjuk konsistens.

    3. 3.

      Gör kulprovet i slutet för att se hur mjuk eller hård kolan är. Anpassa därefter tid/temp eller ta av kastrullen från plattan.

    4. 4.

      Häll ut på en bakplåtsklädd långpanna eller portionera ut i små knäckformar.

    5. 5.

      Om du häller ut den så delas den enklast med en vass kniv och packas sen in i bakplåtspapper.

Är innehållet i detta recept olämpligt?