Jordnötsbiffar med kokosris och ingefärsyoghurt

Jordnötsbiffar med kokosris och ingefärsyoghurt

Av:
35 min
4 Portioner
Annons

Ingredienser

  1. Jordnötsbiffar

    1. 150 g morötter grovrivna
    2. 175 g jordnötter
    3. 100 g cashewnötter
    4. 400 g vita bönor
    5. 1 st ägg
    6. 1/2 dl majsstärkelse
    7. 1 st vitlöksklyftapressad
    8. 2 tsk chilipulver
  2. Kokosris

    1. 250 g basmatiris
    2. 1 vitlöksklyftapressad
    3. 400 ml kokosmjölk
    4. 2 dl vatten
    5. 1 tsk salt
  3. Syrlig blomkål

    1. 400 g rödkål
    2. 2 msk vitvinsvinäger
    3. 1 msk olivolja
    4. 1 tsk ingefära
    5. 2 krm salt
    6. 150 g sockerärtor
    7. 1 fp physalis
  4. Ingefärsyoghurt

    1. 2 msk ingefära riven
    2. 2 dl turkisk yoghurt
    3. 2 krm salt
    4. 1 krm svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Mixa ingredienserna till biffarna. Forma till 8 biffar.

    2. 2.

      Koka upp ingredienserna för kokosris och låt puttra på svag värme under lock i ca 15 min (eller enl risförpackningen).

    3. 3.

      Massera ihop ingredienserna till syrlig rödkål i 1-2 min.

    4. 4.

      Hetta upp 3 msk olja och stek biffarna i 2 min/sida på medelvärme.

    5. 5.

      Blanda ingredienserna till ingefärsyoghurten.

    6. 6.

      Halvera sockerärtor och physalis och vänd ner i bunken med rödkålen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?