Jordnötsbars

Jordnötsbars

Av: / Foto: Christina Uhlin
40 min
8 stycken
Mums! Crunchy innebär att jordnötssmöret inte är helt slätt utan innehåller lite knapriga jordnötsbitar.
Fler recept på:
Bröllop, Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 200 g mörk choklad
    2. 1 dl jordnötssmör crunchy
    3. 1 1/2 dl salta rostade jordnötter
    4. 2 1/2 dl minimarshmallows

Gör så här

    1. 1.

      Forma en låda, ca 15x15 cm, av bakpapper.

    2. 2.

      Bryt chokladen i mindre bitar och smält över varmt vattenbad eller på låg effekt i mikro. Rör till slät konsistens.

    3. 3.

      Tillsätt jordnötssmöret och rör åter till slät konsistens.

    4. 4.

      Grovhacka 1 dl av jordnötterna och blanda ner i chokladsmeten tillsammans med 2 dl marshmallows. Rör tills allt blandats väl.

    5. 5.

      Bre ut smeten jämnt i lådan. Strö över sparade jordnötter och marshmallows. Tryck ner dem lätt i smeten och ställ kakan kylskåpskallt att stelna.

    6. 6.

      Skär den kalla kakan mitt av. Skär därefter upp varje längd i avlånga bitar.

Tips från kocken

Det går även bra att skära upp kakan i mindre munsbitar.
Fler recept på:
Bröllop, Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?