jordgubbstårta

jordgubbstårta

Av:
Annons

Ingredienser

  1. tårtbotten

    1. 4 ägg
    2. 2 dl strösocker
    3. 1 dl potatismjöl
    4. 1 dl vetemjöl
    5. 1 tsk vaniljpulver
    6. 1.5 tsk bakpulver
  2. jordgubbsfyllning

    1. 4 dl vispgrädde
    2. 200 g philadelphia
    3. 1.5 dl florsocker
    4. 1.5 tsk vaniljpulver
    5. 500 g jordgubbar, i småbitar

Gör så här

    1. 1.

      tårtbotten: sätt ugnen på 175°C

    2. 2.

      klä en springform, ca 18 cm, med bakplåtspapper, höga kanter

    3. 3.

      smörj formen med smör och bröa, gärna med kokos

    4. 4.

      vispa ägg och strösocker vitt och riktigt fluffigt med elvisp i ca 5 min

    5. 5.

      tillsätt de torra ingredienserna och vänd runt försiktigt så den blir klumpfri

    6. 6.

      häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 min

    7. 7.

      ta ut ur ugnen och låt skylas ner, gärna i frysen

    8. 8.

      skär i 3 eller 4 anslag

    9. 9.

      jordgubbsfyllning: vispa grädden hårt i en bunke

    10. 10.

      vispa upp philadelphian, florsockret och vaniljpulver i en annan bunke

    11. 11.

      blanda ner färskostblandningen i grädden och vispa till en tjock smet med en ballongvisp

    12. 12.

      till sist vänd ner jordgubbarna i smeten

    13. 13.

      ta fram tårtbottnarna och lägg den tjockaste botten på ett tårtfat

    14. 14.

      fyll med jordgubbsfyllning mellan alla bottnar och till sist spackla utsidan med fyllningen

Är innehållet i detta recept olämpligt?