Lägg myntabladen i en kastrull med vatten; låt koka upp och sjud i några minuter. Låt sedan bladen stå och dra i vattnet några minuter. Sila bort bladen, tillsätt socker och koka upp.
Rör om tills allt socker lösts upp; häll då över vätskan i en bunke och låt svalna. Mixa jordgubbarna tillsammans med det avsvalnade socker- och myntavattnet. Fyll på med vitt vin och limesaft; mixa slätt.
Chokladdoppade jordgubbar: Skölj och snoppa jordgubbarna. Smält chokladsorterna i varsin skål, över vattenbad eller i mikro. Doppa hälften av jordgubbarna i den mörka chokladen, hälften i den vita, och lägg dem att stelna på bakplåtspapper.
Servering: Lägg några isbitar i botten av 6 portionsskålar. Häll upp soppan och toppa med lite strimlad mynta. Trä jordgubbarna på träspett och lägg dem tvärs över skålen.