Jordgubbssoppa med chokladdoppade jordgubbar

Jordgubbssoppa med chokladdoppade jordgubbar

75 min
6 Portioner
Dröm dig bort till härliga, idylliska sommardagar med denna fantastiska smakupplevelse av jordgubb, mynta och choklad.
Fler recept på:
Efterrätt, Soppa, Alla Hjärtans Dag, Jordgubbar
Annons

Ingredienser

    1. 2.5 dl Vatten
    2. 1 dl färska myntablad
    3. 1 dl Socker
    4. 500 g jordgubbar - färska eller frysta
    5. 1.5 dl sött vin
    6. 1 st lime - saften
    7. is
  1. Chokladdoppade jordgubbar

    1. 250 g färska jordgubbar
    2. 50 g Mörk choklad
    3. 50 g Vit choklad

Gör så här

    1. 1.

      Lägg myntabladen i en kastrull med vatten; låt koka upp och sjud i några minuter. Låt sedan bladen stå och dra i vattnet några minuter. Sila bort bladen, tillsätt socker och koka upp.

    2. 2.

      Rör om tills allt socker lösts upp; häll då över vätskan i en bunke och låt svalna. Mixa jordgubbarna tillsammans med det avsvalnade socker- och myntavattnet. Fyll på med vitt vin och limesaft; mixa slätt.

    3. 3.

      Chokladdoppade jordgubbar: Skölj och snoppa jordgubbarna. Smält chokladsorterna i varsin skål, över vattenbad eller i mikro. Doppa hälften av jordgubbarna i den mörka chokladen, hälften i den vita, och lägg dem att stelna på bakplåtspapper.

    4. 4.

      Servering: Lägg några isbitar i botten av 6 portionsskålar. Häll upp soppan och toppa med lite strimlad mynta. Trä jordgubbarna på träspett och lägg dem tvärs över skålen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?