Jordgubbsparfait

Jordgubbsparfait

Av: / Foto: Anders Norrsell
45 min
8 personer
Jordgubbsparfait som ligger färdig i frysen. Du kan servera den som dessert, men den passar lika bra till eftermiddagsfikat.
Fler recept på:
Tårta
Annons

Ingredienser

    1. 500 g jordgubbar
    2. 5 dl vispgrädde
    3. 5 st äggulor
    4. 1 1/2 msk strösocker
    5. krossade maränger, ca 50 g
  1. Garnering

    1. 1/2 liter jordgubbar
    2. marängtoppar
    3. kryddgrönt
    4. jordgubbsblad

Gör så här

    1. 1.

      Mixa jordgubbarna grovt.

    2. 2.

      Vispa grädden och lägg den i kylen. Vispa samman äggulor och socker så hårt det går. Vänd ner jordgubbspurén och tillsätt grädden. Krossa marängerna och vänd ner i smeten.

    3. 3.

      Häll smeten i form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Kläm gärna ett bakplåtspapper i formens botten. Häll parfaitsmeten i formen och släta till ytan. 4. Täck över med plastfilm, frys minst 6 timmar.

    4. 4.

      Ansa och halvera eller kvarta jordgubbarna. Ta ut tårtan, låt den stå ca 15 minuter innan den ska serveras. Toppa med jordgubbar, servera.

Fler recept på:
Tårta
Är innehållet i detta recept olämpligt?