Jordgubbspannacotta i glas

Jordgubbspannacotta i glas

Av: / Foto: Pontus Ferneman
Denna lyxiga jordgubbspannacotta är en krämigt god dessert. Den får en frisk smak av jordgubbar både pannacottan och toppingen.
Annons

Ingredienser

  1. Pannacottan

    1. 2 gelatinblad
    2. ½–1 vaniljstång
    3. ½ dl strösocker
    4. 2 dl vispgrädde
    5. 1 dl flytande crème fraiche eller syrad grädde (15 %)
    6. 100 gram mixade jordgubbar
  2. Jordgubbssirap

    1. 250 gram jordgubbar
    2. ½ msk strösocker
    3. 3 msk vit sirap
  3. Garnering

    1. jordgubbar
    2. strimlat limeskal

Gör så här

    1. 1.

      Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 10 min. Klyv vaniljstången och skrapa ur fröna.

    2. 2.

      Lägg vaniljstång, -frön, socker och grädde i en kastrull. Låt koka upp. Ta kastrullen från värmen. Rör i de urkramade gelatinbladen.

    3. 3.

      Tillsätt crème fraiche. Blanda till sist i de mixade jordgubbarna. Häll upp i glas. Låt stelna i kyl.

    4. 4.

      Jordgubbssirap: Skär jordgubbarna i bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret. Låt sjuda på svag värme tills de mjuknat.

    5. 5.

      Låt rinna av i en sil, ta vara på saften, tryck lätt med en sked så att saften pressas ut. Rör samman saften med sirapen. Låt svalna och ställ i kyl.

    6. 6.

      Strax före servering, häll jordgubbssirapen på pannacottan och garnera med jordgubbar och lime.

Är innehållet i detta recept olämpligt?