Jordgubbscheesecake tårta

E N

Jordgubbscheesecake tårta

Av:
10 bitar
Annons

Ingredienser

    1. 1 pkt ljus tårtbotten
  1. Fyllning

    1. 300 g jordgubbschoklad eller samma mängd vit choklad plus 0.5 dl jordgubbspuré
    2. 600 g naturell färskost
    3. 2 dl strösocker
    4. 2 dl vispgrädde
    5. 2 dl jordgubbssylt
  2. Cream Cheese

    1. 150 g jordgubbschoklad eller samma mängd vit choklad plus 0,25 dl jordgubbspuré
    2. 3 dl vispgrädde
    3. 150 g naturell färskost
    4. 250 g färska jordgubbar

Gör så här

    1. 1.

      Grovhacka chokladen och smält i mikrovågsugn under 30 sekunders-intervaller. Låt svalna innan du använder den i din mousse.

    2. 2.

      Vispa färskosten, smält choklad och strösocker till en jämn och krämig smet.

    3. 3.

      Vispa upp grädden i en annan bunke. Vänd försiktigt ner den i färskost- och chokladsmeten.

    4. 4.

      Hacka chokladen grovt och lägg den i en värmetålig skål. Smält i microvågsugnen eller över ett vattenbad. Ställ åt sidan.

    5. 5.

      Vispa ihop vispgrädde och färskost tills du får en fluffig smet och häll ner den smälta chokladen och vispa lite till tills du får en jämn smet.

    6. 6.

      Låt frostingen stå i kylskåpet i minst 30 minuter innan du spacklar din tårta med den.

    7. 7.

      Spackla tårtan och garnera direkt med färska jordgubbar.

    8. 8.

      Låt tårtan stå i kylskåpet i minst 1 h innan servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?