Jordgubbscheesecake

Jordgubbscheesecake

Av: / Foto: Monica
30 min
10 Portioner
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 200 g chokladcookies
    2. 75 g matfett
  2. Fyllning

    1. 250 g jordgubbar
    2. 200 g färskost ex. Philadelphia
    3. 3 st ägg
    4. 2 dl socker
    5. 3 dl grädde
  3. Garnering

    1. jordgubbar

Gör så här

    1. 1.

      Kör kakorna till smulor i en matberedare. Smält matfettet och blanda i. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Ställ kallt i 15 minuter.

    2. 2.

      Skölj och rensa jordgubbarna och mixa dem grovt med färskosten. Dela äggen i gulor och vitor.

    3. 3.

      Vispa gulor och socker pösigt, rör ner färskostblandningen. Vispa grädden och rör i.

    4. 4.

      Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Häll i formen och frys in i 4 h. Garnera med jordgubbar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?