Jordgubbscheescake

Jordgubbscheescake

Av:
1
En nyttig cheesecake
Annons

Ingredienser

  1. Citron & kokos-botten

    1. 10 st Dadlar
    2. 3 msk Kokosolja
    3. 1 st Citron (saft och skal)
    4. 1 dl kokosflingor
  2. Jordgubbsfyllning

    1. 4 dl cashewnötter
    2. 1 dl kokosolja
    3. 5 dl tinade jordgubbar
    4. 2 dl kokosnektar
    5. 1 tsk vaniljpulver
  3. Jordgubbsfrosting

    1. 2 dl tinade jordgubbar
    2. 1/2 dl kokosolja
    3. 1/2 dl kokosnektar

Gör så här

    1. 1.

      1. Lägg cashewnötterna till fyllningen i blöt i ca 4 timmar. 2. Hacka dadlarna grovt. Smält kokosoljan försiktigt i en kastrull. Mixa dadlar, citronsaft, citronskal, kokosflingor & kokosoljan till en smet. Tryck ut smeten i din form och ställ in i frysen.

    2. 2.

      3. Häll av vattnet från cashewnötterna och låt det rinna av. Smält kokosoljan till fyllningen. Mixa nötterna och kokosoljan i en mixer tillsammans med jordgubbarna, kokosnektar och vaniljpulvret. Häll smeten i formen och ställ tillbaka in i frysen.

    3. 3.

      4. Mixa jordgubbar, kokosolja och kokosnektar till en slät smet med en stavmixer. 5. Häll frostingen över kakan och sätt in i frysen. 6. Låt cheesecake tina i kylen en timme innan servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?