Jordgubbs- och rabarberpaj

Jordgubbs- och rabarberpaj

Av:
30 min
4 port
Annons

Ingredienser

  1. Kompott

    1. 0,5 l hackad rabarber
    2. 0,5 l jordgubbar
  2. Täcke

    1. 50 g smör
    2. honung
    3. 0,5 tsk vaniljpulver
    4. 50 g mandelspån
    5. 50 g kokos

Gör så här

    1. 1.

      Skala rabarber och skär i slantar. Skölj jordgubbarna, ta bort blasten och halvera dem (eller i kvartar om de är väldigt stora).

    2. 2.

      Lägg rabarber och jordgubbar i en kastrull och värm upp. Låt stå på medel värme i ca 5 minuter. Ställ åt sidan och låt svalna.

    3. 3.

      Smält smör tillsammans med honung och vaniljpulver.

    4. 4.

      Ha i mandel och kokos och rör runt. Låt allt stå på medelvärme i ett par minuter, rör regelbundet så det inte bränns. Låt svalna.

    5. 5.

      Varva kompott och mandeltäcke i mindre glas. Servera med lite fluffigt kokosgrädde.

Är innehållet i detta recept olämpligt?