Jordgubbar med buffelmozzarella och pistagepesto - 377 kcal

Jordgubbar med buffelmozzarella och pistagepesto - 377 kcal

Av:
15 min
1 portion
Annons

Ingredienser

    1. 125 gr jordgubbar
    2. 1 påse buffelmozzarella
    3. 1 msk hackade pistagenötte
    4. Några basilikablad
    5. Salt
    6. Svartpeppar
  1. Pistagepesto - 2 por

    1. 15 gr pistagenötter
    2. 15 gr pinjenötter
    3. 0,5 kruka basilika
    4. 1 liten vitlöksklyfta
    5. 0,5 dl riven peccorino ost
    6. 1 tsk flytande honung
    7. 3 msk olivolja
    8. salt
    9. svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Gör först peston genom att lägga alla ingredienser i en matberedare och mixa till en pesto. Häll på olivoljan sist medan matberedaren är igång. Skölj och skiva jordgubbar och skiva mozzarella. Lägg upp på tallrikar och ringla över pesto. Strö på pistagenötter, salt och peppar. Dekorera med basilikablad. Spara resten av peston i kylen och använd som tillbehör till valfri rätt (ej på fastedagar).

Är innehållet i detta recept olämpligt?