Jordgubb- och rabarbersylt

Jordgubb- och rabarbersylt

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 0.5 kg Jordgubbar
    2. 0.5 kg Rabarber
    3. 5-9 dl Socker
    4. 0.5 dl Vatten

Gör så här

    1. 1.

      Skölj bär och rabarber. Rabarbern behöver inte skalas, om inte skalet är grovt eller fult. Skär raberbern i små, små bitar.

    2. 2.

      Varva rabarbern, jordgubbarna och socker i en syltgryta och sila över den lilla vattenmängden. Låt stå och safta sig i några timmar, om tillfälle ges.

    3. 3.

      Koka upp och låt sakta sjuda tills du får en klar, jämn sylt efter ca 15-20 min. Tag grytan från värmen och skumma väl.

    4. 4.

      Ös upp sylten i varma, rena burkar. Fryses.

    5. 5.

      Tips: Rabarber kan ersättas med vinbär för väldigt god sylt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?