Jordärtskockssoppa

Jordärtskockssoppa

Av: / Foto: Anna Skoog
45 min
4 portioner
Jordärtskockor i len soppa serveras med räkor och saffransmajonnäs.
Fler recept på:
Soppa
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg jordärtskockor
    2. 1 st gul lök
    3. 2 msk olivolja
    4. 12 dl vatten
    5. 1 st grönsaksbuljongtärning ⒼⓁ
    6. 1 dl vispgrädde Ⓛ
    7. salt och svartpeppar
  1. Tillbehör

    1. 100 g skalade räkor
    2. saffransmajonnäs Ⓛ

Gör så här

    1. 1.

      Skala jordärtskockorna och skär dem i mindre bitar. Skala och finhacka löken.

    2. 2.

      Häll olivoljan i en stor kastrull och fräs jordärtskockor och lök under omrörning utan att bryna tills löken börjar mjukna.

    3. 3.

      Tillsätt vatten och buljongtärning och låt koka cirka 20 minuter tills skockorna är mjuka.

    4. 4.

      Mixa till en slät soppa med mixerstav eller i matberedare. Häll i grädden och smaka av med salt och peppar. Låt småputtra i några minuter så att soppan blir riktigt varm. Servera tillsammans med räkor och en klick saffransmajonnäs.

Fler recept på:
Soppa
Är innehållet i detta recept olämpligt?