Jordärtskockssoppa

Jordärtskockssoppa

Av: / Foto: Landely
30 min
4
Jordärtskockssoppa med picklad rödlök, löjrom och rostade hasselnötter
Annons

Ingredienser

  1. Picklad rödlök

    1. 2 st Röda steklökar
    2. 1 dl Vatten
    3. 1 msk Socker
    4. 2 tsk Ättika
  2. Jordärtskockssoppa

    1. 600 gr Jordärtskocka
    2. 1 st Gul lök
    3. 2 dl Vitt vin
    4. 3 dl Grädde
    5. 6 dl Vatten
    6. Salt, peppar
  3. Topping

    1. Extra virgin olivolja
    2. 1 dl Hasselnötter
    3. 8 tsk Löjrom eller sikrom
    4. 1 ask Smörgåskrasse

Gör så här

    1. 1.

      1. Koka upp vatten och blanda med i socker och vinäger. Rör om tills sockret löst upp sig. Halvera lökarna. skär av ändarna och ha ner lökarna i lagen. Låt ligga och dra i cirka 1 timme.

    2. 2.

      2. Skala och hacka lök och jordärtskockor. Fräs upp löken i smör. Tillsätt vitt vin och låt det puttra ihop så att cirka 1 tredjedel blir kvar av vätskan. Tillsätt grädde och vatten, ha ner de hackade jordärtskockorna och koka dem mjuka i cirka 10-15 minuter. Mixa soppan och smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      3. Rosta hasselnötterna i en torr panna och gnugga sedan av skalen med hjälp av en handduk. Slå upp soppan i skålar och ringla över lite olivolja. Fördela ut löjrom, picklade rödlökshjärtan, hasselnötter och klippt smörgåskrasse.

Är innehållet i detta recept olämpligt?