Jordärtskocksallad med fänkål, spenat och äpplen

Kay

Jordärtskocksallad med fänkål, spenat och äpplen

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 150 g spenat
    2. 1/2 dl olivolja
    3. 1 gul lök
    4. 1 nypa havssalt
    5. 1/2 fänkål
    6. 1 äpple
    7. 400 g jordärtsskocka
    8. 1/2 citron
    9. nymald peppar

Gör så här

    1. 1.

      Putsa och skölj jordärtskockorna, spenaten och fänkålen grundligt.

    2. 2.

      Skär jordärtskockorna och fänkålen i tunna skivor och ta bort stjälkarna från spenaten.

    3. 3.

      Skär löken i tunna ringar och äpplet i tunna klyftor. Riv skalet av citronen och pressa ut saften.

    4. 4.

      Vispa ihop olivoljan och citronsaften och vänd ihop dressingen med grönsaker och frukt. Krydda generöst med havssalt och nymald peppar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?