Johans suveräna lax

Johans suveräna lax

Av: / Foto: ICA
50 min
8 Portioner
För alla tillfällen.
Annons

Ingredienser

    1. 8 st Frysta Laxfiléer
    2. 250 g Färsk fettuccine
    3. 3 dl Créme Fraiche
    4. 1 burk Soltorkade tomater
    5. 300 g Riktig fetaost
    6. 1/2 huvud Vitkål
    7. Salt
    8. Peppar

Gör så här

    1. 1.

      Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form.

    2. 2.

      Strö salt och peppar på laxen

    3. 3.

      Blanda créme fraichen och spadet från de soltorkade tomaterna i en separat bunke.

    4. 4.

      Häll "såsen" över laxfiléerna

    5. 5.

      Skär fetaosten i skivor och lägg i formen.

    6. 6.

      Strö lite salt och peppar över igen (man måste ha rätt mycket salt till lax för den suger upp det mycket)

    7. 7.

      In i ugnen ca 40 minuter i 200 grader.

    8. 8.

      Koka upp pastavatten och häll i pastan

    9. 9.

      Dela kålhuvudet och, strimla och stek i smör

    10. 10.

      Servera med pastan och den stekta vitkålen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?