Jitterbugg

Jitterbugg

Av:
Recept från Fru Hoflund som hade konditori/café i Färila
Annons

Ingredienser

  1. Degen

    1. 2 Hg Smör
    2. 2 Hg Mjöl
    3. 3 Msk Grädde
  2. Fyllning

    1. 1 St Äggvita
    2. 1,5 Dl Socker

Gör så här

    1. 1.

      Blanda smör (obs rumsvarmt, inte smält!!), mjöl och grädde till en deg

    2. 2.

      Kavla ut degen

    3. 3.

      Vispa äggvitan och sockret pösigt

    4. 4.

      Bred ut ägg och socker blandningen på degen

    5. 5.

      Rulla ihop degen och lägg den i kylen ett tag

    6. 6.

      Skär degrullen i 0,5 cm tjocka skivor (bredare om du vill ha tjockare kakor) och lägg skivorna på en plåt

    7. 7.

      Grädda i 200 grader i ca. 10 minuter

Är innehållet i detta recept olämpligt?