Jenny's Tekakor

Jenny's Tekakor

Av:
40 min
14 Stycken
Annons

Ingredienser

    1. 100 Gram Smör
    2. 5 dl Mjölk
    3. 1 pkt Jäst
    4. 2 msk Sirap
    5. 1 tsk Salt
    6. 10-12 dl Vetemjöl special

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till fingervarmt.

    2. 2.

      Smula sönder jästen i en bunke/bakmaskin och häll i lite av den fingervarma degvätskan. Rör tills jästen har löst sig, tillsätt resten av vätska, sirap och salt.

    3. 3.

      Häll i mjölet, lite i taget tills degen släpper från kanterna och blir smidig. Arbeta degen i 5 minuter. Låt jäsa i cirka 15 minuter.

    4. 4.

      Dela upp degen i cirka 14 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan. Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 5-10 minuter. Platta till dem igen, precis innan dem ska in i ugnen.

    5. 5.

      Grädda mitt i ugnen på 225-250 grader i cirka 6 minuter. Eller tills bröden fått en fin färg.

Är innehållet i detta recept olämpligt?