Jennys müsli

Jennys müsli

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Torra ingredienser

    1. 2 Dl Hackade nötter
    2. 1 Dl Solroskärnor
    3. 1 Dl Pumpakärnor
    4. 0,5 Dl Hela linfrön
    5. 2,5 Dl Havregryn
    6. 2,5 Dl Rågflingor
    7. 2,5 Dl Kokosflingor
    8. Vaniljpulver
  2. Blöta ingredienser

    1. 2,5 Dl Vatten
    2. 3 Msk Smör
    3. 4 Msk Honung
  3. Torkad frukt/bär

    1. Blåbär
    2. Tranbär
    3. Russin
    4. Goji
    5. Mullbär

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ihop de torra ingredienserna i en stor bunke.

    2. 2.

      Koka upp de blöta ingredienserna. Häll den varma vätskan i bunken med de torra ingredienserna och blanda väl.

    3. 3.

      Häll ut müsli massan på en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut jämt över hela plåten.

    4. 4.

      Rosta müslin 20 minuter i ugnen 200grader eller tills den har fått fin färg.

    5. 5.

      Ta ut och rör om. Ställ in plåten i ugnen igen och stäng av ugnen. Låt müslin torka på eftervärme i 2 timmar. Ev. ställa luckan på glänt för att släppa ut den sista fukten.

    6. 6.

      Ta ut müslin och blanda i torkade frukt/bär efter eget tycke.

Är innehållet i detta recept olämpligt?