Jättegoda varma skinkmackor

Jättegoda varma skinkmackor

Av: / Foto: Katja Kristoferson
15 min
2 personer
Mysigt att bjuda på en fredagskväll eller som snabblunch.
Fler recept på:
Basilika, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 4 skivor surdegsbröd/levain à 35 g Ⓖ Ⓛ
    2. ½ dl pastasås av tomat Ⓖ Ⓛ
    3. 2 msk pepparrotsost Ⓛ
    4. 2 dl hackad rucola
    5. 100 g tärnad rökt skinka eller kassler
    6. basilikablad
    7. 50 g skivad getost Ⓛ
    8. 6 skivor snackpaprika
    9. 30 g lagrad ost, 17 %
  1. Tillbehör:

    1. blandad sallad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 250°.

    2. 2.

      Bred pastasås på två av brödskivorna och pepparrotsost på de andra. Fördela rucola och skinka över alla 4 mackorna.

    3. 3.

      Lägg basilikablad och getost på tomatsåsmackorna, och paprika samt hårdost på de andra. Gratinera högt upp i ugnen tills ostarna smält och fått fn färg, 5–10 minuter.

Fler recept på:
Basilika, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?