Järpar med krispig äppelröra

Järpar med krispig äppelröra

Av:
30 min
2 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 gul lök
    2. 1 vitlöksklyfta
    3. rapsolja
    4. 70 g bacon
    5. ½ kruka salvia
    6. 250 g nötfärs
    7. salt och peppar
  1. Sallad

    1. 5 rädisor
    2. några blad sallad
    3. 2 salladslökar
    4. groddar/ärtskott
  2. Äppelröra

    1. 1 äpple
    2. 1 msk dijonsenap
    3. ½ msk honung

Gör så här

    1. 1.

      Fräs löken och vitlöken.

    2. 2.

      Strimla baconet fint och knaperstek. Blanda sedan med lökblandningen.

    3. 3.

      Strimla salvian fint. Tillsätt salvia, färs, salt och peppar i lökblandningen. Forma till järpar och stek tills de är färdiga, 7-8 minuter.

    4. 4.

      Sallad: Skiva rädisorna och salladlöken. Riv salladsbladen i bitar.

    5. 5.

      Äppelröra: Hacka äpplet fint och blanda med senap och honungen. Smaka av med salt och peppar.

    6. 6.

      Servera järparna med salladen och äppelröran.

Är innehållet i detta recept olämpligt?