Chilimajonnäs: Finhacka salladslöken. Lägg majonnäs, srircha, ketchup, salladslök, rivet skal från lime och limesaft i en skål.
Smaka av med salt och blanda. Ställ gärna i kylen en timme innan servering.
Laxen: Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser till marinaden.
Lägg laxsidan på ett foliepapper på en ugnsplåt och vik upp kanterna på foliepappret runt laxen. Jag gör så för att safterna och kryddorna inte ska rinna ut i plåten.
Pensla marinaden på laxen. Låt gärna laxen marineras en stund. Strö på sesamfrön.
Precis innan laxen ska in i ugnen lägger du 1 dl vatten runt om laxen på foliet, (inte på den). Vattnet gör laxen saftig. Ta in i mitten av ugnen och tillaga i ca 30 min.
Garnera gärna laxen med salladslök och servera limeklyftor bredvid. Servera med chilimajonnäs och glasnudlar eller ris.