Japansk laxsida med chilimajonäs

Japansk laxsida med chilimajonäs

Av:
6
Laxen är lika ljuvlig att servera kall som varm.
Annons

Ingredienser

    1. 1,5 kg laxsida
    2. 1 dl vatten
  1. Marinad till laxen

    1. 2 vitlöksklyftor
    2. 0,5 dl söt soja (ketchap manis), kan bytas ut mot 4 msk honung
    3. 0,5 dl japansk soja
    4. 1 lime
    5. salt
    6. peppar
  2. Garnering

    1. 1 msk sesamfrön
    2. salladslök
    3. lime
  3. Chilimajonäs

    1. 1,5 dl majonnäs
    2. 3-4 msk sriracha
    3. 2 msk ketchup
    4. 1 lime
    5. 1 salladslök
    6. salt

Gör så här

    1. 1.

      Chilimajonnäs: Finhacka salladslöken. Lägg majonnäs, srircha, ketchup, salladslök, rivet skal från lime och limesaft i en skål.

    2. 2.

      Smaka av med salt och blanda. Ställ gärna i kylen en timme innan servering.

    3. 3.

      Laxen: Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser till marinaden.

    4. 4.

      Lägg laxsidan på ett foliepapper på en ugnsplåt och vik upp kanterna på foliepappret runt laxen. Jag gör så för att safterna och kryddorna inte ska rinna ut i plåten.

    5. 5.

      Pensla marinaden på laxen. Låt gärna laxen marineras en stund. Strö på sesamfrön.

    6. 6.

      Precis innan laxen ska in i ugnen lägger du 1 dl vatten runt om laxen på foliet, (inte på den). Vattnet gör laxen saftig. Ta in i mitten av ugnen och tillaga i ca 30 min.

    7. 7.

      Garnera gärna laxen med salladslök och servera limeklyftor bredvid. Servera med chilimajonnäs och glasnudlar eller ris.

Är innehållet i detta recept olämpligt?