Japansk kålpannkaka

Japansk kålpannkaka

Av:
5 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 250 gr Kål
    2. 2 dm purjolök
    3. 2 st morötter
    4. 3 st vitlöksklyftor
    5. 2 dl vetemjöl
    6. 1,5 dl vatten
    7. 5 st ägg
    8. 2 msk japansk soja
    9. 1 krm peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 graderc

    2. 2.

      Skölj och strimla kål och purjolök. Grovriv morötterna. Finhacka vitlöken. Bryn allt i en panna

    3. 3.

      Vispa ihop mjöl, vatten, ägg, soja och peppar

    4. 4.

      Smörj en form (20*30 cm). Bred ut kålfräset i botten och häll äggsmeten över. Grädda i 20 min eller tills pannkakan stannat och fått fin färg

    5. 5.

      Servera med stark sås (sriracha eller sambal), majonnäs och en grönsallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?