Japansk högrev i lergryta

Japansk högrev i lergryta

Av: / Foto: Kent Jardhammar
240 min
4 portioner
Högrev på japanska! Tillbehören och kryddorna ger asiatisk touch utan att konstra till det.
Fler recept på:
Långkok, Japansk mat, Vitlök, Bönor, Svamp
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg högrev
    2. 2 msk olja
    3. 1 tsk salt
    4. 2 krm peppar
    5. 1 st gul lök i klyftor
    6. 3 st skivade vitlöksklyftor
    7. 1 st stor bit riven färsk ingefära
    8. 2 dl japansk soja
    9. 2 msk socker
  1. Servering

    1. risnudlar
    2. 200 g shiitakesvamp
    3. 4 st morötter
    4. pak-choi-sallad
    5. böngroddar
    6. 4 st strimlade salladslökar
    7. 150 g sojabönor

Gör så här

    1. 1.

      Lägg en lergryta i blöt i 20 min.

    2. 2.

      Bryn köttet runtom i en stekpanna. Salta och peppra och lägg det i lergrytan. Blanda resten av ingredienserna och häll det över köttet. Lägg på locket, ställ in i ugnen. Sätt ugnen på 200°.

    3. 3.

      Stek i 2 timmar. Vänd steken och stek i ytterligare 2 timmar.

    4. 4.

      Lägg nudlarna i blöt i hett vatten. Stek svampen snabbt i smör. Skiva morötter tunt och skär sallad. Lägg nudlar, svamp och grönsaker i buljongen i grytan och låt ligga där i 2 min.

    5. 5.

      Servera i djupa tallrikar.

Fler recept på:
Långkok, Japansk mat, Vitlök, Bönor, Svamp
Är innehållet i detta recept olämpligt?