Janssons frestelse med lax

Janssons frestelse med lax

Av: / Foto: Anders Norrsell
70 min
4 personer
Krämig och god potatisklassiker, där vi har bytt ut ansjovisen mot lax.
Fler recept på:
Jul, Advent, Ugnsbaka
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg potatis
    2. 300 g lax, gravad eller kallrökt
    3. 1 gul lök, finhackad
    4. 4 dl vispgrädde
    5. 2 dl standardmjölk
    6. 2 msk finhackad persilja
    7. salt, svartpeppar
    8. lite ströbröd
  1. Garnering

    1. lax
    2. citronrasp
    3. kryddgrönt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Skär potatisen i tunna stavar. Strimla eller skär laxen i små bitar.

    3. 3.

      Blanda potatis, lax och lök i en bunke. Lägg över i en smord ugnsform.

    4. 4.

      Rör ihop grädde, mjölk, persilja, salt och peppar. Slå blandningen över formen och strö över ströbröd.

    5. 5.

      Grädda i nedre delen av ugnen 50 minuter, täck med folie om det behövs.

    6. 6.

      Garnera med lax, citronrasp och kryddgrönt.

Fler recept på:
Jul, Advent, Ugnsbaka
Är innehållet i detta recept olämpligt?