Janssons frestelse i sista minuten

Janssons frestelse i sista minuten

Av: / Foto: Christina Uhlin
10 min
6 personer
Janssons frestelse har en självklar plats på de flesta julbord. Här en snabblagad variant där du använder färdigkokt potatis. Perfekt om du vill spara tid eller kanske är sent ute. Och den smakar som en riktig god Jansson ska!
Fler recept på:
Jul
Annons

Ingredienser

    1. 800-1000 g kokt potatis
    2. 1 gul lök
    3. 50 g smör
    4. 70 g ansjovis samt spad från förpackningen
    5. ½ dl ströbröd
  1. Garnering

    1. färska örter

Gör så här

    1. 1.

      Strimla potatisen i ca 2 cm tjocka strimlor. Finstrimla löken. Hetta upp en stekpanna och smält smöret, tillsätt löken och bryn tills löken har blivit mjuk och fått lite färg.

    2. 2.

      Finhacka ansjovisen och tillsätt i pannan tillsammans med spadet, vänd ner potatisen och fräs tills potatisen fått gyllenbrun färg.

    3. 3.

      Strö över ströbrödet och vänd ihop snabbt. Smaka av med salt men tänk på att ansjovisen är salt i sig. Servera genast och garnera med lite färska örter.

Fler recept på:
Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?