Janssons frestelse

Janssons frestelse

Av:
4 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Fisk

    1. 10 st Medelstora potatisar
    2. 2 st Gula lökar
    3. 200 g Ansjovisfilé (inklusive spad)
    4. 3 dl Vispgrädde
    5. 3 msk Ströbröd
    6. 2-4 msk smör eller flytande margarin/smör

Gör så här

    1. 1.

      Skala potatis. Skär potatisen i tunna strimlor. Du kan också använda matberedare för att strimla potatisen. Om du använder matberedare tänk då på att skölja potatisstrimlorna i kallt vatten t.ex. i ett durkslag och låt rinna av.

    2. 2.

      Skala löken och skär i tunna strimlor.

    3. 3.

      Smörj en ugnssäker form. Varva potatis, lök, ansjovis i formen, avsluta med potatis överst.

    4. 4.

      Häll över ansjovisspad och grädde. Strö över lite ströbröd.

    5. 5.

      Skär tunna skivor av smöret (gärna med osthyvel) och lägg ovanpå eller ringla över flytande margarin/smör.

    6. 6.

      Ställ in i mitten av ugnen i 225 grader ca 1 timme. Prova gärna med en sticka, tandpetare eller gaffel om potatisen är mjuk, då är den klar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?