Jansson – helt enkelt!

Jansson – helt enkelt!

Av: / Foto: Olof Abrahamsson
45 min
6 portioner
En potatisgratäng förvandlas med ansjovis till klassisk Jansson.
Fler recept på:
Jul, Gratäng, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 2 st gula lökar
    2. smör till stekning
    3. salt, vitpeppar
    4. 2 kg potatisgratäng i påse
    5. 1–1 1/2 burk ansjovisfiléer (à 125 g varav 81 g filéer)

Gör så här

    1. 1.

      Skala och hacka lökarna. Stek dem mjuka i smör, krydda med salt och peppar.

    2. 2.

      Varva i en smord form potatisgratäng med lök och ansjovisfiléer. Skeda 1–3 tsk ansjovisspad över och krydda med nymald vitpeppar. Avsluta med potatisgratäng.

    3. 3.

      Grädda gratängen enligt anvisningarna på förpackningen eller tills den har fått fin färg och potatisen är mjuk.

Fler recept på:
Jul, Gratäng, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?