Jambalaya

Jambalaya

Av: / Foto: Kent Jardhammar
25 min
4 portioner
Jambalaya är en risrätter typisk för Cajun-köket och det kreolska köket i Louisiana. Väldigt lik den spanska rätten Paella.
Annons

Ingredienser

    1. 3 dl basmatiris
    2. 2 dl köttbuljong
    3. 1 st hackad gul lök
    4. 300 g köttfärs
    5. 100 g kassler i småbitar
    6. 2 st grovt rivna morötter
    7. 1 msk olja
    8. 3 msk tomatpuré
    9. 1 msk curry
    10. 1 tsk salt
    11. 2 krm peppar
    12. 2 st strimlade paprikor

Gör så här

    1. 1.

      Koka riset i buljong enligt beskrivning på paketet.

    2. 2.

      Stek gul lök, färs, kassler och morötter i olja i en stekpanna.

    3. 3.

      Rör ner tomatpuré, curry, salt, peppar och paprika och låt det fräsa ett tag. Blanda ner riset i köttfärsblandningen.

    4. 4.

      Servera med yoghurt och gröna bönor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?