Jambalaya

Jambalaya

Av: / Foto: Anders Norrsell
40 min
4 port
Utsökt jambalaya, droppa lite extra sambal för lite starkare smak!
Fler recept på:
Sallad, Tomater, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 1 st färdiggrillad kyckling
    2. 4 st kryddiga korvar
    3. 1 msk smör
    4. 2 st gula lökar
    5. 3 st vitlöksklyftor
    6. 3 msk olivolja
    7. 4 dl långkornigt okokt ris
    8. 8 dl vatten
    9. 2 msk konc grönsaksfond
    10. 500 g krossade tomater
    11. 2 tsk sambal oelek
    12. 1 st röd paprika
    13. 1 st gul paprika
    14. 6 st salladslökar
    15. 3 msk grovt hackad persilja
  1. Servering

    1. sås av yoghurt, mango chutney och flytande honung
    2. gröna oliver
    3. bröd

Gör så här

    1. 1.

      Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Skär korven i sneda skivor. Bryn korven i smör.

    2. 2.

      Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs all lök i hälften av oljan i en gryta. Tillsätt ris och fräs ca 1 min under omrörning. Häll på vatten, fond, krossade tomater och sambal oelek. Låt småkoka på svag värme under lock tills all vätska har kokat in, ca 20 min. Rör om då och då.

    3. 3.

      Kärna ur och tärna paprikorna. Ansa och strimla salladslöken. Fräs paprika och lök hastigt i resten av oljan. Vänd ner allt i riset tillsammans med korv och kyckling. Smaka av med salt och peppar om det behövs. Strö över persilja.

    4. 4.

      Servering: Blanda ett par matskedar mango chutney och lite honung i en skål med turkisk eller rysk yoghurt. Servera som sås till jambalayan. Oliver och ett gott bröd passar också bra som tillbehör.

Fler recept på:
Sallad, Tomater, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?