Italienska köttbullar med pasta

Italienska köttbullar med pasta

Av:
80 min
4 portioner
Persilja kan bytas mot annan örtkrydda t ex citronmeliss eller basilika. Till mjölblandningen kan vanlig grillkrydda användas, eller helst någon spännande blandning från "kryddboden". Rödvin kan ersätta en del av vattnet.
Annons

Ingredienser

  1. Kött

    1. 600 g Blandfärs
  2. Grönsaker

    1. 1 st Gul lök
    2. 1 klyfta Vitlök
    3. 2 msk Persilja
    4. 1/2 st Citron
  3. Mejeri och ägg

    1. 3 msk Parmesan
    2. 1 st Ägg
  4. Skafferi

    1. 500 g Spiralpasta
    2. 2 dl Ströbröd
    3. Vetemjöl
    4. Grillkrydda
    5. Salt
    6. Peppar
  5. Sås

    1. 400 g Krossade tomater
    2. 1/2 msk Oxfond (konc)
    3. 2,5 dl Vatten
    4. 1 klyfta Vitlök

Gör så här

    1. 1.

      Finhacka lök, vitlök och persilja. Riv ost. Lägg i bunke med köttfärs, ströbröd, ägg, rivet citronskal, lite salt och peppar. Blanda väl.

    2. 2.

      Häll ett lager vetemjöl på en talrik. <<strö ett tunt lager grillkrydda över. Forma köttbullar och rulla i mjölet.

    3. 3.

      Hetta upp stekpanna med olja. Stek köttbullarna på medelhög värme tills dom är genomstekta och fått en fin färg. Lägg över köttbullarna på hushållspapper.

    4. 4.

      Använd fettet i pannan till såsen. Häll i såsingredienserna och rör om. Koka upp och lägg i bullarna. Småkoka 10-15 minuter på låg värme. Späd vid behov med lite vatten.

    5. 5.

      Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Häll av i durkslag och lägg upp.

Är innehållet i detta recept olämpligt?