Italienska köttbullar

Italienska köttbullar

Av: / Foto: Hanneke Bonthuis
45 min
2 port
Smarriga italienska köttbullar med mozzarella.
Fler recept på:
Italiensk Mat, Budgetmat, Tomater, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 250 g nötfärs
    2. 1 st litet ägg
    3. 1/2 st gul lök (finhackad)
    4. 1/2 st vitlöksklyfta (finriven)
    5. 1/2 tsk salt
    6. 1 krm peppar
    7. 50 g mozzarella
    8. 1/2 msk smör
    9. 1/2 dl vatten
    10. 2 dl krossade tomater
    11. 1/2 st grönsaksbuljong
    12. 1 tsk oregano
    13. 1 krm svartpeppar
  1. Servering

    1. 120 g pasta
    2. färsk oregano

Gör så här

    1. 1.

      Blanda nötfärsen med ägget, finhacka gul lök, finriven vitlöksklyfta, salt och peppar.

    2. 2.

      Rulla till bollar och skär mozzarellaosten i små kuber. Stick in en kub i varje köttbulle och täck med färs.

    3. 3.

      Bryn köttbullarna med smör i en panna.

    4. 4.

      Tillsätt vatten, krossade tomater, grönsaksbuljongtärning, oregano och svartpeppar. Låt puttra ihop några min.

    5. 5.

      Blanda med nykokt pasta och toppa ev med färsk oregano.

Fler recept på:
Italiensk Mat, Budgetmat, Tomater, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?