Italiensk lammgryta

Italiensk lammgryta

Av: / Foto: lantliv.com
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 st gul lök
    2. 2 st vitlöksklyftor
    3. Olivolja
    4. 1 st röd chilipepparfrukt
    5. 400 g körsbärstomater på burk
    6. 1 dl rödvin
    7. 2 msk flytande köttfond
    8. 2 st kanelstänger
    9. 1 bit pomerans
    10. lagerblad
    11. 100 g rå salsiccia
    12. 1 st apelsin, saften
    13. 1 kg skivad lammbog med ben
    14. Salt
  1. Tillbehör

    1. 400 g kokta stora vita bönor
    2. 1 st litet granatäpple
    3. Rucola
    4. Couscous, pasta eller ett gott bröd

Gör så här

    1. 1.

      Skala och finhacka lök och vitlök. Stek mjuka i olja i ca 5 minuter på medelstark värme.

    2. 2.

      Kärna ur och finhacka chilin. Tillsätt den tillsammans med tomater, vin, fond och kryddor. Låt koka samman i ca 5 minuter. Öppna korven och smula ner innehållet samt apelsinsaften i tomatsåsen.

    3. 3.

      Krydda lammköttet med salt och lägg det i en ugnsfast form.

    4. 4.

      Häll över tomatgrytan. Lägg på ett lock eller folie. Låt koka i ugnen under lock i ca 2 1/2 timmar på 175 grader tills köttet är mört och faller från benet.

    5. 5.

      Servering: Skölj bönorna och kärna ur granatäpplet. Vänd ner i grytan vid servering. Garnera med rucola.

Är innehållet i detta recept olämpligt?