Italiensk Kycklinggryta

Italiensk Kycklinggryta

Av:
30 min
4 Portioner
Kycklinggryta med tomat, champinjoner och färska örter. Denna gryta ska kokas ett tag för att smakerna ska "gifta sig". Då blir den desto godare!
Annons

Ingredienser

  1. Kycklinggryta

    1. 500 g kycklingfile
    2. 3 msk vetemjöl
    3. 0,5 tsk salt
    4. 2 krm peppar
    5. 1 tsk rapsolja
    6. 2 st gula lökar
    7. 15 st champinjoner
    8. 2 dl vatten
    9. 1 st hönsbuljongtärning
    10. 3 msk tomatpure
    11. 1 burk krossade tomater
    12. 2 dl vitt vin
    13. 2 msk örtkryddor
  2. Tillbehör

    1. 4 port pasta
    2. 4 port grönsallád

Gör så här

    1. 1.

      Koka pastan.

    2. 2.

      Blanda ihop mjöl, salt och peppar i en skål och vänd kycklingfiléerna i blandningen. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn kycklingen lätt. Lägg sedan över dem i en stor gryta.

    3. 3.

      Lägg sedan över dem i en stor gryta. Skiva lök och champinjoner, fräs i stekpannan, häll i vatten och buljongtärning och låt det puttra en stund. Häll över i grytan.

    4. 4.

      Blanda i tomatpuré, krossade tomater och vin i grytan och låt allt koka tillsammans på medelvärme, ca 20 min.

    5. 5.

      Rör i örter och smaka av.

    6. 6.

      Servera tillsammans med kokt pasta och sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?