Italiensk kycklinggratäng

Italiensk kycklinggratäng

Av:
4
Annons

Ingredienser

    1. 4 st Kycklingfiléer
    2. 1 burk Soltorkade tomater
    3. 2 st Vitlöksklyftor
    4. 0,5 st Röd chili
    5. 1-2 tsk Timjan
    6. 1-2 tsk Organo
    7. 2 dl Grädde
    8. 1 dl Permesan
    9. Körsbärstomater
    10. 3 dl Bulgur

Gör så här

    1. 1.

      Värm ugnen till 180 grader, varmluft.

    2. 2.

      Fräs kycklingen på medelvärme tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform.

    3. 3.

      Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin. Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt.

    4. 4.

      Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen. Tillsätt grädden och parmesanosten. Låt det sjuda försiktigt tills osten smälter.

    5. 5.

      Skeda såsen över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?