Italiensk köttgryta

Italiensk köttgryta

Av: / Foto: Hanneke Bonthuis
60 min
2 port
Kärleksfull köttgryta med inspiration från Italien.
Fler recept på:
Italiensk Mat, Potatis, Tomater, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 1/2 st gul lök
    2. 1 st vitlöksklyfta
    3. 1 msk olivolja
    4. 300 g nötkött
    5. 2 dl krossade tomater
    6. 2 dl vatten
    7. 1 st tärning köttbuljong
    8. 1 tsk rosmarin
    9. salt
    10. peppar
    11. 1/2 st grön paprika
    12. 125 g coctailtomater
  1. Potatismos

    1. 300 g potatis
    2. 1/2-1 dl mjölk
    3. 1 msk smör
    4. 1/2 st vitlöksklyfta
    5. salt
    6. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Fräs ½ skivad gul lök och 1 tunt skivad vitlöksklyfta i 1 msk olivolja.

    2. 2.

      Lägg i 300 g tunt skivat nötkött och bryn lätt.

    3. 3.

      Tillsätt 2 dl krossade tomater, 2 dl vatten, 1 tärning köttbuljong och 1 tsk rosmarin, låt koka 30 min. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Tillsätt ½ skivad grön paprika och 125 g cocktailtomater. Sjud 10 min till, späd ev med vatten.

    5. 5.

      Koka 300 g mjölig skalad potatis. Stöt den till mos med ½–1 dl mjölk, 1 msk smör och ½ finriven vitlöksklyfta. Krydda med salt och peppar.

Fler recept på:
Italiensk Mat, Potatis, Tomater, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?