Italiensk köttfärsgryta

Italiensk köttfärsgryta

Av: / Foto: Hanneke Bonthuis
40 min
4 port
Familjens favorit – snabbt, gott och perfekt att servera med pasta!
Fler recept på:
Budgetmat, Italiensk Mat, Tomater, Vitlök, Basilika
Annons

Ingredienser

    1. 500 g köttfärs
    2. 3 st paprikor
    3. 1 st gul lök
    4. 1 st squash
    5. 2 msk olja
    6. 800 g krossade tomater
    7. 3 msk tomatpuré
    8. 2 st vitlöksklyftor
    9. 1 msk torkad basilika eller 1 dl hackade blad
    10. 11/2 tsk salt
    11. 2 krm peppar
  1. Servering

    1. nykokt pasta
    2. brytbröd

Gör så här

    1. 1.

      Ansa, kärna ur och tärna paprikan. Skala och hacka löken. Skär squashen i tärningar. Stek lök och squash i lite olja i en stekpanna. Häll över det i en gryta.

    2. 2.

      Stek färsen i resten av oljan. Blanda ner den i grytan. Tillsätt tomatkross och tomatpuré. Skala och pressa i vitlök. Rör ner basilika och låt sjuda 10 min. Salta och peppra.

Är innehållet i detta recept olämpligt?