Italiensk grönsaksgryta

Italiensk grönsaksgryta

Av: / Foto: Åsa Dahlgren
80 min
4 personer
Jag föredrar torkad rosmarin framför färsk i den här grytan, det ger mer smak.
Fler recept på:
Grytor, Långkok, Vitlök, Citron, Nötter, Rödlök, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 2 st rödlökar
    2. 5 st vitlöksklyftor
    3. 2 st paprikor i olika färger
    4. 1 st squash
    5. 1/2 st citron
    6. 1 1/2 dl olivolja
    7. 3/4 dl vatten
    8. 1 1/2 tsk torkad rosmarin
    9. 1 tsk salt
    10. 1 dl svarta oliver med kärna
    11. 200 g körsbärstomater
  1. Servering

    1. couscous
    2. hackade pistaschnötter
    3. turkisk yoghurt

Gör så här

    1. 1.

      Skala rödlöken och vitlöken. Skär rödlöken i klyftor och låt vitlöken vara hel. Dela paprikorna i bitar och squashen i kuber. Tvätta citronen i varmt vatten och dela den i stora bitar. Lägg alla grönsaker i en gryta. Tillsätt olivolja, vatten, rosmarin och salt. Låt grytan koka i 30 minuter.

    2. 2.

      Tillsätt oliver och körsbärstomater och låt grytan koka i ytterligare 10 minuter. Smaka av med eventuellt mer salt. Servera grönsaksgrytan med couscous, hackade pistaschnötter och turkisk yoghurt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?