Italiensk fläskfilé under tomattäcke

Italiensk fläskfilé under tomattäcke

Av: / Foto: Anders Norrsell
60 min
4 personer
Fläskfilé kryddat med rosépeppar och öster som serveras under ett täcke av tomater.
Fler recept på:
Rödlök, Tomater, Vitlök, Basilika, Fläsk, Fläskfilé
Annons

Ingredienser

    1. 1 st fläskfilé
    2. salt, rosépeppar
    3. 1 msk olivolja
    4. 1 msk finhackade örter
    5. smör eller olja att steka i
  1. Tomatsås

    1. 1 st rödlök
    2. 2 st vitlöksklyftor
    3. 1 msk olivolja
    4. 1 burk konserverade körsbärstomater
    5. salt, svartpeppar
    6. 2 msk finhackad färsk basilika
  2. Garnering

    1. 1 dl riven parmesanost
    2. ugnsrostade körsbärstomater
    3. basilikablad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Putsa köttet. Salta, peppra och gnid in köttet med olja och finhackade örter. Bryn köttet runt om i lite olja eller smör. Flytta över till en ugnsform med bakplåtspapper och stek vidare mitt i ugnen 20–25 minuter. Lägg körsbärstomaterna till garneringen bredvid och låt dem steka med ca 15–20 minuter.

    3. 3.

      Finhacka lök och vitlök och fräs dem mjuka i olja utan att de tar färg. Tillsätt tomater och låt puttra på låg värme cirka 10 minuter.

    4. 4.

      Smaka av med salt och peppar. Tillsätt finhackad basilika.

    5. 5.

      Skiva köttet och lägg på ett fat. Häll tomatsåsen över och strö över grovt riven parmesanost. Garnera med tomater och basilika.

Är innehållet i detta recept olämpligt?