Italiensk fiskgryta med rostad paprika, parmesan och krispig kapris

Italiensk fiskgryta med rostad paprika, parmesan och krispig kapris

Av: / Foto: Linas Matkasse
40 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 2 st röd paprikor
    2. riven parmesan
    3. kapris
    4. 600 g torskfilé
    5. 2 st tomat
    6. ärtskott
    7. 1 frp potatisgnocchi
    8. 1 st gul lök
    9. soltorkade tomater
    10. 3 st vitlöks klyftor
    11. 2 dl crème fraiche
    12. 2 st kycklingbuljong
    13. 2 tsk paprikapulver
    14. vitvinsvinäger
    15. olivolja
    16. neutral olja
    17. chili flakes
    18. salt
    19. svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Värm ugnen till 250 grader.

    2. 2.

      Rostad paprikasoppa: Halvera de röda paprikorna och tomaterna. Klyfta den gula löken och skala vitlöksklyftorna. Lägg allt i en ugnsform och blanda olja, salt och svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen 20-25 min.Lägg de rostade grönsakerna i en stekgryta. Krydda med paprikapulver och chili flakes, fräs 1-2 min. Tillsätt vitvinsvinäger, vatten, crème fraiche och kycklingbuljong. Låt koka 6-7 min. Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt och svartpeppar.

    3. 3.

      Knaperstekt kapris: Hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek kaprisen (avrunnen) knaprig 1-2 min. Låt rinna av på lite hushållspapper.

    4. 4.

      Koka gnocchi 2-3 min i en kastrull med lättsaltat vatten.

    5. 5.

      Skär torsk i tärningar, ca 3x3 cm. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg ner fisken i paprikasoppan, låt sjuda 2-3 min.

    6. 6.

      Skär ärtskott i mindre bitar och häll av de soltorkade körsbärstomaterna.

    7. 7.

      Servera fiskgrytan med gnocchi. Toppa med ärtskott, soltorkade körsbärstomater, riven parmesan och knaperstekt kapris.

Är innehållet i detta recept olämpligt?