Italiensk bondsallad

Italiensk bondsallad

Av:
15 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 1 st dagsgammal bröd
    2. 8 st plommontomater
    3. 2 tsk flingsalt
    4. 1/2 dl olivolja
    5. 1/2 st gul lök
    6. 1 msk rödvinsvinäger
    7. 1 kruka färsk basilika
    8. 1 huvud krispig sallad
    9. 12 skivor lufttorkad skinka
    10. 1 dl svarta oliver
    11. parmesanflagor
    12. svartpeppar
    13. basilik, garnering

Gör så här

    1. 1.

      Bryt grova bitar ur brödet. Lägg dem i enbuske. Skär tomaterna i bitar och krama ur dem lätt innan de läggs över brödet, så att tomatjuicen kan suga upp av brödet.

    2. 2.

      Strö över flingsalt och ringla över olivoljan. Vänd runt och låt stå, i ca 1 timme. Skala och skär löken i tunna skivor och blanda med bröd och tomater.

    3. 3.

      Tillsätt rödvinsvinäger och grovriv blad från basilikan. Spara några till dekoration.

    4. 4.

      Lägg upp på en salladsbädd av den krispiga salladen. Servera med lufttorkad skinka, oliver och parmesanflagor. Smaksätt med nymald svartpeppar. Garnera med basilika.

Är innehållet i detta recept olämpligt?