Italienare

Italienare

Av: / Foto: Erik Karlsson
15 min
4 port
Grillad dubbelmacka med basilika, salami och härlig smältande mozzarellaost.
Fler recept på:
Picknickmat, Budgetmat, Chili, Basilika
Annons

Ingredienser

    1. 8 skivor ljus formfranska
    2. 100 g färskost, typ philadelphia
    3. 3 msk pesto
    4. 100 g skivad salami
    5. 250 g 2 mozzarellaostar à 125 g
    6. ½ dl svarta oliver utan kärna
  1. Dekoration

    1. basilikablad
    2. chilifrukt/paprika

Gör så här

    1. 1.

      Lägg ut fyra av brödskivorna.

    2. 2.

      Blanda samman philadelphiaost och pesto i en skål. Klicka ut blandningen på mackorna. Lägg på salamiskivorna.

    3. 3.

      Skär mozzarellaostarna i skivor. Skiva oliverna och strö dem över mackorna, toppa med mozzarella. Lägg på brödskivor så att mackorna blir dubbla.

    4. 4.

      Tillaga mackorna i smörgåsgrill el våffeljärn tills mackorna är läckert gyllenbruna. Dela gärna mackorna på diagonalen vid servering. Dekorera med basilikablad och färsk chili eller paprikaringar.

Fler recept på:
Picknickmat, Budgetmat, Chili, Basilika
Är innehållet i detta recept olämpligt?