Isterband och dillstuvad potatis

Isterband och dillstuvad potatis

Av: / Foto: Kent Jardhammar
25 min
4 portioner
En Svensk Klassiker!
Fler recept på:
Budgetmat, Svensk husmanskost, Potatis, Dill
Annons

Ingredienser

    1. 4 st isterband
    2. 1 msk smör
  1. Stuvning

    1. 750 g potatis
    2. 3 msk vetemjöl
    3. 4 dl mjölk
    4. 2 msk hackad dill
    5. 1 tsk salt
    6. 2 krm mald vitpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Skala potatisen och tärna den. Koka den mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och ånga av potatisen.

    2. 2.

      Vispa ihop vetemjöl och mjölk i en kastrull och låt det koka upp under omrörning. Sjud 5 min. Rör ner potatis och dill. Salta och peppra.

    3. 3.

      Stek isterbanden på medelstark värme.

    4. 4.

      Servera korven med stuvad potatis, stor kapris och inlagda rödbetor.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Kolla ingredienserna i korven, red med majsstärkelse. Laktosintolerans: Välj laktosfria mejeriprodukter.
Är innehållet i detta recept olämpligt?