Inlagd svamp med italienska smaker

Inlagd svamp med italienska smaker

Av: / Foto: Lennart Weibull
10 min
1 burk
Spara höstens favoritsmaker. Dessutom är det en fin dekoration i köket eller en perfekt gå-bortspresent. Utsökt till kött, eller som förrätt eller snacks med ett gott bröd. Räkna med att marinering tar 2 timmar.
Fler recept på:
Svamp
Annons

Ingredienser

  1. 1-2-3-lag

    1. 1 dl socker
    2. 2 dl ättika
    3. 3 dl vatten
  2. Svamp, etc.

    1. 5 dl blandad rensad svamp
    2. smör och olivolja att steka i
    3. flingsalt
    4. 4 st färska rosmarinkvistar
    5. 4 st hela vitlöksklyftor (skalade och lätt krossade)
    6. jungfruolivolja

Gör så här

    1. 1.

      Stek all svamp några minuter så att den får färg men fortfarande är spänstig. Salta och lägg över i en skål.

    2. 2.

      Koka upp 1-2-3-lagen tills sockret lösts upp och häll den över svampen. Låt dra minst två timmar eller över natten.

    3. 3.

      Lägg rosmarinkvistar och vitlöksklyftor i en ren burk med tättslutande lock.

    4. 4.

      Sila bort lagen från svampen och lägg den i burken. Fyll upp med god olivolja så det täcker.

Fler recept på:
Svamp
Är innehållet i detta recept olämpligt?