Inlagd rabarber med vanilj, rostad mandel och vaniljvisp

Inlagd rabarber med vanilj, rostad mandel och vaniljvisp

Av: / Foto: Wolfgang Kleinschmidt
25 min
8 personer
En riktigt härlig rabarber dessert!
Fler recept på:
Efterrätt
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg rabarber
    2. 1 vaniljstång
    3. 1 liter vatten
    4. 1 liter strösocker
  1. Tillbehör:

    1. 100 g rostad hackad mandel
    2. 2 dl vaniljvisp

Gör så här

    1. 1.

      Rensa rabarbern och skär den i bitar. Är stjälkarna tjocka så skär dem i tunnare bitar. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.

    2. 2.

      Blanda vatten och socker med vaniljstång och frön och sjud under lock tills sockret löst sig. Lägg i rabarbern och sjud i 5 minuter tills rabarbern mjuknat. Låt den kallna i lagen.

    3. 3.

      Rosta mandeln i en torr panna. Vispa vaniljvispen styv. Servera med en klick vaniljvisp och rostad hackad mandel.

Fler recept på:
Efterrätt
Är innehållet i detta recept olämpligt?