Inkokta vaniljpäron

Inkokta vaniljpäron

Av: / Foto: Anna Skoog
30 min
4 portioner
Saftiga inkokta vaniljpäron som serveras med chokladmousse!
Fler recept på:
Efterrätt, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 8 st päron, Conference är en bra sort till inläggning
  1. Lag

    1. 1 st vaniljstång, delad på längden
    2. 1½ liter vatten
    3. saften av 1 citron
    4. 6 dl strösocker
  2. Tillbehör

    1. chokladmousse Ⓛ

Gör så här

    1. 1.

      Lag: Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Låt koka upp så att sockret löser sig.

    2. 2.

      Skala päronen och ta bort stjälkfästet. Lägg ner dem efter hand i lagen och låt småkoka cirka 15 minuter. Tiden beror på päronsort och hur mogna päronen är. Prova med sticka att päronen känns mjuka.

    3. 3.

      Lägg ner päron och vaniljstång i en rymlig burk. Häll på lagen så att den täcker päronen. Sätt på lock, låt svalna helt och förvara i kyl.

Fler recept på:
Efterrätt, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?