Inkokta clementiner med råkräm

Inkokta clementiner med råkräm

Av: / Foto: Sophie Håkansson
60 min
12 clementiner
En perfekt dessert!
Fler recept på:
Efterrätt, Glass, Advent, Jul, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 12 clementiner
    2. 12 dl vatten
    3. 4 dl strösocker
    4. 10 kryddnejlikor
    5. 2 vaniljstänger
    6. saft och skal av 1 citron
  1. Råkräm

    1. 5 äggulor
    2. ¾ dl strösocker
    3. 2 tsk vaniljpulver
    4. 4 dl grädde
    5. 2 tsk kardemumma

Gör så här

    1. 1.

      Skala clementinerna och lägg dem i en glasskål med lock.

    2. 2.

      Koka upp vatten, socker, kryddnejlikor, vaniljstänger och citronsaft och -skal. Låt det koka i några minuter tills sockret har löst sig och smaken från kryddorna frigjorts i lagen.

    3. 3.

      Häll den heta lagen över clementinerna så att de täcks. Förslut burken och låt svalna. Ställ sedan i kylskåp över natten.

    4. 4.

      Råkräm: Vispa äggulor, socker och vaniljpulver pösigt. Vispa grädden och vänd ner i äggblandningen. Smaksätt med kardemumma.

    5. 5.

      Servera clementinerna med en klick råkräm.

Fler recept på:
Efterrätt, Glass, Advent, Jul, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?