Inkokt lax med salsa verde och kokt potatis

Inkokt lax med salsa verde och kokt potatis

Av:
45 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 900 g Potatis
    2. 250 g Grön sparris
  1. Lax

    1. 600 g Färsk laxfilé
    2. 1 liter Vatten
    3. 1 dl Vitvinsvinäger
    4. 1 msk Salt
    5. 10 st Pepparkorn
    6. 3 st Lagerblad
  2. Salsa verde

    1. 1 st Citron
    2. 1 kruka Persilja
    3. 1/2 st Huvudsallad
    4. 2 st Vitlöksklyftor
    5. 1 msk Kapris
    6. 1 msk Dijonsenap
    7. 1/2 dl Olja
    8. 1 dl Vatten

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 100°.

    2. 2.

      Skala och koka potatisen.

    3. 3.

      Lax: Skär fisken i fyra jämna portionsbitar och lägg dem i en liten, djup form med hög kant.

    4. 4.

      Koka upp vatten, vinäger, salt, pepparkorn och lagerblad. Häll vätskan över fisken och täck formen med plast- eller aluminiumfolie. Ställ formen mitt i ugnen ca 15 minuter.

    5. 5.

      Salsa verde: Pressa saften ur citronen. Grovhacka persiljan, mixa den, salladen och citronsaften i en matberedare. Tillsätt pressad vitlök, kapris och senap. Droppa i oljan under mixning och späd till sist ut med vatten. Mixa slät.

    6. 6.

      Dela sparrisen och koka den med potatisen de sista minuterna.

    7. 7.

      Servera nykokt potatis med inkokt lax, salsa verde och sparris.

Är innehållet i detta recept olämpligt?