Inkokt lax med ruccolasås

Inkokt lax med ruccolasås

Av:
20 min
4 Port
Recept fått av Ann-Cahtrine Bäck (2008)
Annons

Ingredienser

  1. Fisken:

    1. 1 L Vatten
    2. 4 bitar Laxfilé
    3. 1 msk Salt
    4. 1 st Lagerblad
    5. 10 st Vitpepparkorn
    6. 1 bit Purjo
    7. 1 Skivad Morot
    8. 2-3 st Dillstjälkar
  2. Sås:

    1. 80 g Ruccola
    2. 2 msk Hackad dill
    3. 2 dl Créme fraiche
    4. 1 dl Lättmajonnäs
    5. 1/2 tsk Dragon
    6. Salt/svartpeppar
    7. 1 tsk Strösocker
    8. 1/2 Rivet citronskal

Gör så här

    1. 1.

      Blanda i en låg vid kastrull vatten, kryddor och grönsaker till fisken och låt koka i 10 min

    2. 2.

      Lägg ner fisken i spadet som ska täcka fisken. Låt sjuda under lock i 5 min

    3. 3.

      Ställ fisken i kallt vattenbad. Om inte fisken ska serveras på en gång, lägg den i en plastlåda med spadet och ställ i kylen. Kan tillagas dagen före serveringen.

    4. 4.

      Finhacka rucolan (eller spenat) och dill. Tillsätt alla övriga ingredienser till såsen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?